Nu är det jul i alla hus

Nu har jag äntligen fått jullov!! Eller äntligen,,, jag tycker om alla i skolan så mycket och jag har så roligt där att jag inte vet om jag föredrar jullov eller skolan. Det ska bli skönt att få sova lite längre på morgnarna och orka vara uppe senare på kvällarna. Dessutom ska jag se till att ta tag i min träning och försöka springa lite oftare. Imorgon åker jag med min värdfamilj till La Rochelle. Det ska bli bra och åka dit en vecka; jag känner att jag under helgarna är lite för mycket överallt och inte alltid är med min värdfamilj tillräckligt mycket, det ska därför bli bra med en vecka att spendera med dem.

Idag var jag i Agen med Camille, men det var för kallt så vi åkte hem till hennes morföräldrar och spelade UNO med dem. Dom var så otroligt gulliga och charmiga och man blev så glad av dem. Sedan kom hennes pappas sambo/fru/vetintevad. Hon hade släktingar i Sverige, i Göteborg tydligen. Hennes morfar sjöng alltid svenska barnvisor för henne, så hon kunde pippi långstrump på svenska ("här kommer pippi..."), fast hon hade ingen aning om vad det var hon sjöng om.

I Torsdags snöade det. Alla var helt till sig (Latitia tog min kamera och tog kort utanför skolan, får se om jag lägger upp några när jag får dit) Här byter inte bussarna till vinterdäck, eftersom det är is och snö på vägarna ungefär 2 dagar/år. Det kommer därför inga bussar om det snöar, fast i torsdags kom dom. (ingen var typ i skolan ändå för alla hade "antagit" att bussarna var inställda och stannade hemma).

Ikväll ska jag se på Twilight 3, på franska. Woho!!Overload av blogginlägg just nu känner jag

Idag är det lördag; men jag behövde ett tillstånd från en läkare att jag kan spela basket, och läkarens mottagning öppnar kl. 9.00. Vill man bli mottagen innan lunch gäller det att ta med sig en sovsäck och ta plats kvällen innan, men jag nöjde mig med att gå upp kl. 7.00. Väl där träffade jag Camille från min klass, och så följde jag med henne hem. Hon har MTV, vilket det var läääänge sen jag kollade på. Men det var tydligen rap-maraton hela förmiddagen, bara för att jag för en gång skull ville titta. Sedan skjutsade hennes mamma mig hem, och nu sitter jag och inte har något att göra.

Jag gillar att då och då inte ha något att göra; då kan man göra massa ovärda saker (se nedan) som ingen ändå vill läsa och som man kopierat från andra bloggar och sidor;>Min bästa vän
är aldrig hemma när jag ringer; du vet vem du är och nästa gång jag ringer hoppas jag att din pappa inte behöver skratta åt min otur

När jag borstar tänderna blir mina tänder renare

När jag lagar mat är jag alltid stressad över tanken på att ingen kommer tycka om det

Jag är rädd för ....myror

Den värsta känslan är tanken "tänk om ingen tycker om mig"

Den bästa känslan är när någon säger att den tycker om mig

Jag är bäst på att få folk att tro att jag pratar jättebra franska, genom att svara diffust på frågor jag inte har förstått

Jag är sämst på att hålla mig för skratt när jag vet att jag INTE FÅR SKRATTA

Jag lyssnar på ingenting för mina hörlurar är trasiga :(

Jag pratar inte särskillt bra på något språk för tillfället

Jag tycker om att sova, att spela basket, franskar och random videos på youtube

Kärlek är ett ord ingen kan definiera

I somras jobbade jag för mycket

Sist jag grät var för att någon annan grät ,,

När jag vill tänka springer jag

När jag bakar så bakar jag oftast för att äta smeten och ge bort kakorna

Just nu tänker jag på att jag borde göra något vettigare än denna lista

Idag har jag gjort det jag beskrev ovan

Ikväll ska jag se en film jag inte kommer ihåg namnet på

Imorgon kommer jag baka för en julmarknad och se på en tävling i fäktning

Om jag var ett djur skulle jag vara en pingvin

Min mobiltelefon är röd

När jag vaknar på morgonen vill jag somna om och dricka kaffe på samma gång

Saker som gör mig glaaad

1. Min dator har slutat bråka; i helgen lägger jag upp bilder från Toulouse!
2. Om en vecka är det jullov, då åker jag till la Rochelle.
3. Min 3-åriga värdbror kom in i mitt rum, lade huvudet i mitt knä. Efter ett tag sa han att han ville viska mig något; han viskade "je t'aime grand comme ca" (=jag älskar dig såhär mycket) och sträckte ut armarna. -om bara någon som var 15 år äldre kunde göra samma sak.

värme!

(förlåt för att jag typ aldrig uppdaterad)

Här är det varmt. När jag säger varmt, menar jag varmt. Idag blev det för varmt med min skinnjacka så under lunchrasten så satt jag i linne i solen. I mitten av december. Nästa år spenderar jag jullovet i södra frankrike, ni är välkomna att joina mig om ni vill!!

Okej.. så ganska mycket har hänt under dessa två veckorna.. Typ :P Jag har bland annat varit i Toulouse, och jag vill ladda upp bilderna därifrån, men tyvärr så vill inte min dator det, så den hänger sig varje gång jag försöker (microsoft word har också slutat funka).. hmm,, sedan har jag kommit fram till vad jag vill göra efter gymnasiet; jag ska åka jorden runt med folket härifrån (och sedan tror jag att jag ska bli fransklärare i england)

Min helg i Toulouse;
Fredag - Jag kom dit tillsammans med den litauiska (skriver man det så?) utbytesstudent; hon är en otroligt skön människa!! Sedan så åkte vi hem till familjen där vi skulle bo hos över helgen (en ex-yfu-värdfamilj), dom var också otroligt sköna människor. Mest av allt gillade jag deras italienska granne som kom över för att spela kort efter maten. Framåt midnatt dansade hon och sjöng Shakira. Jag är inbjuden att bo hos henne nästa gång jag vill besöka Toulouse; visst finns det allt underbara människor?

Lördag - Först så åkte vi in till ett köpcenter bredvid Toulouse. Där åt vi på Subway (okej, en av anledningarna till att jag inte skulle kunna bo på landet permanent är att det är en timma till närmsta subway), och så köpte jag lite grejer (en leopardring och en tröja). Var där med värdfamiljens 16 åriga dotter, och hennes kompis.
Sedan tog vi bussen och träffade hennes andra kompis och sedan gick vi på en rugbymatch.
Sedan åkte vi in till Toulouse och gick på en julmarknad. Och sedan gick vi runt i affärer.
Sedan åkte vi hem till dem igen, åt, och sedan kom lite annat folk och så gick vi på Harry Potter 7. Seriöst, jag älskade filmen. Jag verkade led när jag såg femman och sexan, men jag har sjukt stor lust att gå på sjuan igen.

(lite franskt ordförråd för er som vill åka till Frankrike och se harry potter 7 del 2 på franska:
Hogwarts - Poudlard
Professor Snape - Professeur Rogue
Hufflepuff - Poufsouffle
Ravenclaw - Serdaigle
Slytherin - Serpentard
... franskmännen är ju som dom är :P)

Söndag - Jag, den litauiska utbytesstudenten och föräldrarna åkte in till Toulouse och dom visade oss alla typ kulturella grejer och alla byggnader o.s.v. Finns inte så mycket intressant att skriva, ska försöka lägga upp bilder!!

Hmm har inte tid att skriva mer nu; ni har iallafall något att läsa i väntan på att jag min dator ska sluta krångla..

Ha det bra alla <3

RSS 2.0