Påsklov

Nu är jag inne på min andra vecka på lovet. Tiden går fort; kort resumé på hur resten av utbytesåret kommer se ut:

Imorgon åker jag till La Rochelle, fram tills skolan börjar.
En vecka i skolan (eller aa, 4 dagar)
Paris en vecka med skolan
3 veckor i skolan
Mina föräldrar kommer en vecka
1 vecka i skolan
2 veckor ledigt, sen åker jag hem

...dom borde ha ett 2-årsalternativ

Det känns konstigt, för för tillfället börjar alla mina kompisar prata om nästa år. Det känns konstigt, jag har inte mycket att säga.. eftersom tanken jagar mig: nästa år är jag inte här

Första helgen på lovet var jag på festival, jag kände inte till många band, men upptäckte många nya. Sedan på söndagskvällen kl.3.00 så var det ett technoband som bestod av två killar som remixade musik. Och vet ni vad? En av låtarna var på svenska! Det tyckte jag var lite kul...
    Vi tänkte försöka låta bli att säga att jag var svensk; så min kompis sa till alla att jag var från Tyskland.. Det funkade jättebra, tills vi upptäckte att läskigt många franskar kan prata tyska. höhö...

Sedan så spenderade jag första veckan med att sova, kolla på film, vara med min värdmamma och på fredagen så åkte jag på en fest hos en kompis. Lördagen var jag hos Marie, söndagen kom grannarna över och så grillade vi. Jag kommer sakna måltiderna med grannar som varar i 5 timmar, vi äter för fort i Sverige.

Igår hade jag vårstädning med min äldsta värdbror och min värdmamma; och dagens aktivitet är att städa bilen. Ska försöka skriva mer senare!!


Helg x 2

Jag har ju inte skrivit på ett tag; så jag tänkte sammanfatta mina två senaste helger + lite bilder.

Nu ere iaf våååår!! Med dagar då vi har 25 grader och sol. Mina armar är solbrända.

Fredagen förrförra helgen följde Margaux me mig hem, på lördagen åt vi utomhus me min värdmamma och mina värdbröder; vi åt ute för första gången i år. Och spenderade dagen me att ta foton. Min värdbrorsa skulle va fett bra som modell, han älskar att inta en pose, hålla den 5 sekunder och sedan byta.

På kvällen gick vi på en middag-med-dans som min värdmamma anordnade (tema: 80-talet) i vår by; jag och margaux valde att titta på alla som dansade, men hade det väldigt kul ändå.
_______________
_______________
Denna helgen fick jag min årliga vårsjuka (som nu botats av allergimedicin,, så nu vet jag iallafall vad den berott på under alla dessa år), vilket gjorde att jag sov hela lördagen (vilket betydde inställda planer,, vilket e sorgligt för jag vill inte missa saker innan jag åker). På söndagen åkte jag in med min värdmamma och mina värdbröder till Agen för att se på en carneval... Det har dom här under mars, april, i typ alla städer. Det var coolt att se :) min värdbrorsa (på bilden) hade konfetti krig med alla i paraden som gick förbi. 

Nästa vecka börjar påsklovet som varar i två veckor. Första helgen (d.v.s. denna helgen) åker jag med Marie och lite annat folk till en helgfestival,, det ska bli kul, det e typ mest franska band; men ett band har tydligen en svensk gitarrist och sen kommer en fransk sångerska som gjort en hit med en refräng vars text är (översatt): Han är så snygg, han måste vara svensk (jag skojar inte, det är faktiskt texten)

Sen ska jag träffa kompisar och så under första veckan, andra veckan åker jag med min värdmamma för att få se Frankrike lite, vi ska typ bo hos olika som hon känner, och sen avslutas resan i la Rochelle hos min värdmormor,, när loven är långa kan man göra mycket :P (när skoldagarna är långa kan man göra lite ><)


RSS 2.0