Att lämna allt

Nu stannar jag inte mer än 3 hela dagar här i Frankrike, året är slut. För 10 månader sen kunde jag inte prata franska, jag hade inte alla vänner jag har nu, jag hade ingen "andra familj", en familj som nu betyder mycket för mig. Igår pratade jag med min värdbror, jag förklarade att jag inte skulle bo här längre och att jag ska flytta hem till Sverige till mina föräldrar. Han sa att han kommer gråta när jag åker, och det svåraste är att han är för liten för att förstå ens varför jag är här, jag tror inte att han kommer förstå varför jag åker.

På Tisdag håller en kompis en avskedsfest för mig, jag ska försöka ta mycket bilder och lägga upp, sedan på torsdag bär det av till Tyskland. Där ska jag delta i YES, ett avslutningsläger för europeiska utbytesstudenter som spenderat sitt utbytesår inom Europa. Jag ser fram emot det, men jag vill fortfarande inte acceptera att året är slut; det har gått så fort!!! Alla ni som vill åka någonstans, gör det; ni kommer aldrig att ångra det.

Under den här veckan var Dunja här med en tjej som heter Evelina, det var trevligt, och nu vet ni hur jag bor! Mina föräldrar var också här, i början av Juni, och det går att sammanfatta med ett ord: Konstigt. Visst var det jättekul att se dem, men det blir som två olika liv möts, det var så ofattbart att se dem hemma hos min värdfamilj.

För tillfället har jag blandade känslor; visst kommer det bli lite skönt att åka hem; få återgå till ett normalt lugn och träffa alla jag inte sett under året. Fast jag tror det kommer ta ett tag att komma in i alla mina gamla vanor, och jag kommer sakna alla här så otroligt mycket.

För tillfället njuter jag av några veckors sommarlov här i Frankrike, och jag gör mitt bästa för att träffa alla så mycket som möjligt innan jag åker (detta skulle vara lättare om det inte var så himla varmt, imorgon blire 40 grader i skuggan... Jag väljer iallafall rätt period att återvända).

Jag kan nämna ett konstant problem: Stanna hemma eller vara hos kompisar. Så fort jag är hos en kompis, vill jag vara med min värdfamilj. Så fort jag är hemma, vill jag vara med kompisar. Jag vill träffa alla och göra allt... Jag kommer sova när jag kommer hem till Sverige!!!

Jag ska försöka fortsätta uppdatera och berätta om min sista tid här och hur det är att komma tillbaka till sitt "riktiga" liv. Tack ni som följt min blogg under året och jag hoppas ni förlåter mig för att inte ha laddat upp inlägg oftare.

Ha det så jättebra och lycka till alla ni som åker iväg i höst!!!!


....jag kanske borde börja packa snart....

RSS 2.0