Paris

Såå.. Nu har jag under de senaste 2 veckorna spenderat 3 nätter hos mig. Denna helgen ska jag alltså spendera åt att vara med min värdfamilj, skriva på bloggen, plugga lite, och packa. Packa ska jag eftersom jag inte kommer ha en ledig dag fram tills det att min föräldrar kommer (slutet av maj) för att hälsa på. Tanken är att de ska ta med sig allt jag inte kommer använda under juni hem till Sverige så att jag inte behöver överskrida viktbegränsningen på flygplatsen alltför mycket. Men det känns sorgligt att packa...

Nästa helg är det dags för det sista mötet med YFU. Alla utbytesstudenter och värdfamiljer ska spendera en helg i Carcasson (som jag tror stavas på det sättet). För er som inte vet vad det är så är det typ en av frankrikes kändaste medeltidsstäder (tror jag iallafall...)...

I detta inlägg laddar jag upp lite foton från Parisresan jag var på med skolan. Tyvärr så hittar jag inte särskillt många som e värdiga att lägga upp på bloggen. Men vissa läggs väl upp på facebook också, för er som tittar där. (skaffa facebook om du vill se dem Dunja) 

Efter Paris åkte jag till Laetitia fredag-måndag, eftersom att hon bor en timme från mig och vi måste använda skolbussarna för att ta oss till varandra. Hon fyllde år så på lördagen hade hon en fest för att fira det. Jag bakade en kladdkaka. Jag älskar att vara där; höns, får, hästar och kattungar. Typ världens kliché när det kommer till hur det är att bo på landet. Dessutom var det 4 dagar som jag spenderade med vegansk föda (förutom nutellan vi åt på morgonen, det var hennes mamma som lagade maten annars. Hennes mamma hade tydligen funderat på att flytta till Sverige för att det är ett av världens miljövänligaste länder)

Sedan på Onsdagen åkte jag till en som heter Anne, eller hon heter "Anne Ka", vilket blir Anka, vilket jag tycker e kul. Hon hade ett piano som hon lät mig misshandla lite. Det e bra att jag inte har ett piano här nere, det är en av de få sakerna som får mig att längta hem till mitt rum i Sverige. (Jaa mamma, pappa, emmy, sandra, dunja, vickan, och-alla-andra-jag-inte-orkar-citera-men-ni-vet-att-jag-älskar-er-också; Jag längtar lite efter er också.. men ni borde flytta ner till Frankrike med mig) Sedan på Torsdagen gick vi upp kl. 5.00 på morgonen för att åka iväg till "le festival de lycéens" (festivalen för gymnasieelever). Det var världens bästa festival. Jag lovar, även om det inte låter så upphetsande. Jag ska försöka lägga upp en video eller nått, för jag tog tyvärr inte så många bilder. Jag ska skriva mer om den senare, för nu måste jag gå och städa mitt rum!!!


NU HAR JAG BESÖKT PARIS!!! Och det var hur kul som helst, vi besökte alla kända saker(Notre Dame, le Louvre, le Centre Pompidou, le musée d'Orsay etc.), och på kvällarna så var vi på hotellet och umgicks med massa gymnasieelever från Belgien. Fast helt ärligt; efter 5 dagar där med stress, tunnelbana och avgaser, njöt jag av att återvända till lugnet på tågstationen här på landet.      
RSS 2.0